<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=120532333010801&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Asuria_Logo
Guida mig till studier
Hitta ett jobb

Beate landade ett nytt jobb i en helt ny bransch via Asuria

Lästid: 5 min

Efter att läst på om olika leverantörer av jobbcoachning föll Beate Lundströms val på Asuria. Varför hon valde just Asuria och hur det ledde till ett jobb inom en bransch hon inte jobbat i tidigare får du svar på i den här artikeln. 

Sedan Beate blev utan jobb i maj 2020 har hennes längtan efter ett arbete varit stor. Efter att ha genomgått arbetsträning till följd av en sjukskrivning skrev hon in sig hos Asuria. 

– Jag läste på om många leverantörer inför mitt val men Asuria verkade bäst, berättar Beate. Jag förstod det som att de följer upp även efter att man fått jobb, och det känns viktigt och fint att ha dem med sig hela vägen. 

Kontinuerlig kontakt och uppföljning 

Beates erfarenhet av tidigare jobbcoacher har varit bristande kontakt och återkoppling. Men med Asuria har hon fått kontinuerlig kontakt och uppföljning, med möten varje vecka. Med hjälp av Ropak Salih, som varit hennes jobbcoach från det att hon skrev in sig till att hon fått det efterlängtade jobbet, har hon fått bättre självförtroende.  

– Min kontakt med Ropak har varit oerhört viktig för mig när självförtroendet har trutit. Hon har peppat mig och stöttat mig i min utveckling, säger Beate. 

Beate har fått hjälp med allt från CV och personliga brev till att söka utbildningar och förbereda sig inför intervjuer. Hon har även gått olika typer av kurser. 

I maj 2021 fick Beate beskedet att hon hade fått jobb som personlig assistent, och allt arbete visade sig ha gett resultat. Med en bakgrund inom butik, restauranger och lager öppnade sig en ny värld för henne, i en bransch som hon inte jobbat i tidigare. I samband med anställningen sökte Beate även en undersköterskeutbildning. Hon har ett intresse för att jobba med människor och därför är arbetet som personlig assistent spännande. Samtidigt som det är mycket att ta in tycker Beate att det är väldigt kul. 

Positivitet och anamma är viktiga ingredienser 

Genom Asurias jobbcoachning har Beate tagit med sig att det är väldigt viktigt att ha med sig någon i jobbsökarprocessen som kan peppa och hjälpa en att tro på sig själv. Ofta tar det tid att söka jobb, och det är tufft att få nej gång på gång. Under processen har Beate alltid försökt hålla modet uppe, tänka positivt och ha tålamod. 

 Asurias jobbcoach Ropak upplever Beate som en driven och duktig person med en stark vilja. Hon menar att Beate hör till de jobbsökande som är väldigt aktiva i sitt jobbsökande, något som enligt hennes erfarenhet varierar. Det krävs envishet att söka jobb, och man måste vara beredd på att ge mycket, och inte förlita sig på att jobbcoachen gör allt åt en.  

– Jag märkte att hon har mycket kompetens, på flera olika sätt. Men framför allt upplevde jag att hon var väldigt engagerad i processen. Hon var lätt att få kontakt med och hennes vilja att få ett jobb var påtaglig. Jag uppskattade tillgängligheten mellan oss, säger Ropak. 

Med hjälp av Asuria har Beate inte bara fått ett nytt jobb. Hon har även lyckats få jobb i en helt ny bransch. Oavsett vad hon tar sig an framöver, får hon en erfarenhet som kan ta henne vidare till nya möjligheter i framtiden. På frågan om hon skulle rekommendera Asuria till andra är svaret ett starkt ja.  

– Den personliga kontakten har varit viktig för mig. Och att känna att det finns någon som verkligen bryr sig och finns med hela vägen, även efter att jag fått jobb. Asuria har levt upp till mina förväntningar, säger Beate. 


 

Är du sugen på att byta bransch? Gör som Beate och ta hjälp av Asuria i arbetssökandet!

Vare sig du vill hitta ett nytt jobb inom din bransch eller är sugen på något helt nytt kan vi leda dig i rätt riktning. Om du har fått beslut om att få ta del av våra matchande tjänster, är du varmt välkommen att ta hjälp av oss. Kontakta oss här för att höra mer! 

Författare

Asuria

Vill du läsa fler nyheter från oss?

Tillbaka till artiklar