Asuria_Logo
Guida mig till studier
Hitta ett jobb

Arbetssökande? Lita på dig själv och din potential - det gör vi.

Lästid: 3 min

 Det är ibland tufft att söka jobb. Oavsett om man ska hitta sitt första jobb eller om man har ett långt arbetsliv bakom sig, behöver man som arbetssökande någon som hjälper en framåt och motiverar en. Det är här Asuria kommer in i bilden.

Asuria samarbetar med arbetsgivare, myndigheter och kommuner för att hjälpa människor till ett nytt jobb. Fokus ligger alltid på varje enskild individs potential, med målet att hjälpa dem hitta en långsiktig anställning, menar Ropak Salih, områdeschef på Asuria i Västerås.

– Många känner att det är stressigt och jobbigt att vara i den situationen de befinner sig i. Att ha en jobbcoach som lyssnar, förstår och vågar bjuda på egna erfarenheter skapar trygghet och bättre motivation, säger Ropak.

Ropak är en av de personer du som jobbsökande kan få som jobbcoach hos Asuria. Hon har ett övergripande ansvar för att coacha arbetssökande och rusta för jobb och studier.

Asuria finns med på hela resan
Asuria är med hela vägen, från första mötet till att deltagaren får jobb. Från skrivande av CV och personligt brev till coaching och stöd inför intervjuer, finns Asuria tillgängliga att hjälpa. Dessutom stödjer och följer Asuria upp arbetssökanden som fått ny anställning eller börjat studera.

– Det roligaste med mitt jobb är när den jag har coachat kan gå vidare på egen hand och vi ser resultat, säger Ropak.

Förståelse, trygghet och förtroende
Förutom att identifiera styrkor och behov värdesätter Asuria också förståelse och empati. Ropak berättar att det är viktigt att lära känna personen man hjälper för att förstå vilken typ av coachning och bemötande just den här personen behöver för att lyckas.

– Om jag inte tror på den jag coachar, vem ska då göra det? Vi vill alltid belysa våra deltagares styrkor och bästa egenskaper för att bygga självförtroende!

Framgången ligger i samarbetet
För att lyckas hitta nytt jobb krävs förstås att man är engagerad tillsammans med sin jobbcoach. När man väl har identifierat sina mål ska man aktivt söka jobb och utföra vissa obligatoriska aktiviteter. Det är samarbetet mellan jobbcoachen och arbetssökande som är framgångsreceptet, menar Ropak.

– Allt hör ihop. Öppnar du dörren med empati, glädje och trevlighet får du samma tillbaka.

Asuria är en trygg partner
Som partner till Arbetsförmedlingen är Asuria en hjälpande aktör för arbetssökande som har fått beslut om att få hjälp. Jobbcoacherna hos Asuria tror på att alla människor, oavsett kön, etnisk bakgrund och livssituation kan hitta sin väg och lyckas. Ropak lovar att den som väljer att ta hjälp av Asuria kommer att bli behandlad med respekt, lyhördhet och optimism. Men hon kommer också kräva engagemang tillbaka. 

– Ge inte upp i arbetssökandet utan lita på dig själv och din potential. Det finns alltid nycklar till låsta dörrar och vi kan hitta dem tillsammans!

Vill du komma ett steg närmre ditt nya jobb? Gör en intresseanmälan här så hör vi av oss inom en arbetsdag för att höra mer om dig och om du är berättigad att delta i någon av våra matchande tjänster. Glöm inte att det är Arbetsförmedlingen som i slutändan beslutar om du har rätt att ta del av tjänsten.

Foto: Charlotte Rückl

Författare

Asuria

Vill du läsa fler nyheter från oss?

Tillbaka till artiklar