<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=120532333010801&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Asuria_Logo
Guida mig till studier
Hitta ett jobb

Asurias coachning gav Omar ett jobb på två månader

Lästid: 5 min

Efter ett år hos annan leverantör utan att få ett jobb, blev Omar tipsad om Asuria. Två månader efter leverantörsbytet hade han ett jobb. Läs om hur Asuria framgångsrikt coachade Omar i arbetssökandet!  

Det var i mars 2021 som Omar Dler, 46, sökte sig till Asuria i Västerås. Då hade han i nästan ett år fått jobbcoachning hos en annan leverantör av tjänsten Kundval Rusta och Matcha (KROM), men upplevde inte att han fick den hjälp han behövde.  

– Jag fick ingen hjälp med praktiska saker såsom att söka jobb och skriva CV. För mig som vill ut i jobb snabbt är det slöseri med tid att bara sitta och prata och dricka kaffe. Jag behöver mer handfast hjälp framåt, säger Omar. 

Verklig coachning i alla steg 

När Omar fick höra om Asuria valde han att byta leverantör. Tillsammans med en av Asurias jobbcoacher, Ropak Salih, sattes snabbt en plan framåt. Han fick nu konkret guidning i att skriva CV, söka jobb och förbereda sig för intervjuer. Och genom sin individuella utvecklingsplan, kontinuerlig återkoppling och personliga möten två gånger i veckan, sattes bollen i rullning.   

– Ropak har hjälp mig med en massa olika saker, berättar Omar. Vi har haft kontakt nästan varje dag via telefon, sms och mejl, och hon har kontinuerligt skickat tips kring jobb jag kan söka och företag jag kan registrera mitt CV hos. Jag känner verkligen att någon finns vid min sida i hela jobbsökarprocessen.  

Knappt två månader in i processen hos Asuria blev Omar erbjuden jobb, och i slutet av maj började han som truckförare på ICA-lagret i Västerås. I ett team om sju personer packar Omar lagervaror, och vidareutbildas till att köra truck. Även efter att Omar tackat ja till anställningen rullar fler jobberbjudanden in – ett verkligt bevis på att Omars kompetens är värdefull. Och att Asurias individanpassade coachning ger resultat.  

Lärorik jobbsökarprocess 

Genom Asurias jobbcoachning har Omar lärt sig en hel del. Han beskriver hur han nu känner sig säkrare i hela jobbsökarprocessen – från att skriva och registrera sitt CV till att söka jobb och prestera på arbetsintervjuer. Ropaks verkliga stöd har gett honom självförtroendet att våga mer.  

Men enligt Ropak, är det också Omars inställning och dedikation som gör skillnad. 

– Sedan första dagen Omar klev in till mig så har han visat viljan att få ett jobb och varit aktiv i arbetssökandet. Han har själv kontaktat arbetsgivare och relevanta företag, och gjort allt han kan för att få ett jobb. Hans inställning och växande självförtroende peppar mig oerhört i min egen coachning, berättar Ropak. 

Det råder ingen tvekan om att Omars jobbsökarprocess är en framgångssaga, där Asuria är stolta över att ha fått vara delaktiga. Enligt Omar har Asurias stöd varit avgörande för att han skulle få ett arbete så snabbt. På frågan om han skulle rekommendera Asuria till andra arbetssökande, är svaret glasklart:  

– Ja! Jag skulle råda alla att gå till Asuria. Som arbetssökande behöver man få tips och råd kring vad man ska säga och göra när man söker jobb. Asuria är inte som andra leverantörer – här får man verkligen bra hjälp. 


 

Vill du göra som Omar och ta hjälp av Asuria i arbetssökandet?  

Kul! Vi erbjuder både jobbcoachning och studie- och yrkesvägledning, och välkomnar alla med beslut om att få ta del av våra tjänster via Arbetsförmedlingen. Om du är intresserad av att höra mer om hur vi jobbar, är du varmt välkommen att kontakta oss här!  

Författare

Asuria

Vill du läsa fler nyheter från oss?

Tillbaka till artiklar