<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=120532333010801&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Asuria_Logo
Guida mig till studier
Hitta ett jobb

Asuria växer! Ny verksamhet i Helsingborg och nordvästra Skåne

Lästid: 3 min

Asurias ambition är att göra samhällsnytta genom hållbara jobbmatchningar. Verksamheten växer ständigt, och nu närmast i Helsingborg och nordvästra Skåne. I september tillträder Johanna Hemborg som platschef för Asuria i Helsingborg. Hennes främsta uppgift blir att starta upp verksamheten i området och göra Asuria till det självklara valet för jobbsökande och arbetsgivare i regionen. 

– Helsingborg tillhör en stor region vilket innebär fantastiska möjligheter till jobb och samarbeten, säger Johanna. Det finns flera stora arbetsgivare här och nyetableringar sker varje år. Dessutom skapas fler arbetstillfällen hela tiden i och med att besöksnäringen i området är så stor. 

Johanna har jobbat med arbetsmarknadsfrågor och jobbcoachning i många år, bland annat genom arbete inom kommunen och på Arbetsförmedlingen. Hennes arbetslivserfarenhet har gett henne kunskap om arbetsmarknaden och olika branscher – något som spelar en viktig roll när man ska coacha människor i behov av nytt arbete. 

 – Asuria är ett företag som vill ge tillbaka till samhället. Det blir möjligt genom att erbjuda människor personlig jobbcoachning för att hitta långsiktiga lösningar. Att hitta rätt person till rätt plats är väldigt viktigt, säger Johanna. 

Utmanar arbetsgivare och jobbsökande 

Som en del av Asurias arbete med att skapa hållbara jobbmatchningar, utmanar man arbetsgivare och jobbsökande att tänka brett. Som företag handlar det om att vara mer inkluderande i sina rekryteringsprocesser, menar Johanna. Att våga anställa någon som exempelvis har en annan utbildning och bakgrund än vad man vanligtvis brukar titta efter. Som jobbsökande trycker Johanna extra på att man ska våga titta efter jobb i olika branscher, även i de man inte jobbat i tidigare. 

– Det handlar om att vara kreativ, tänka i nya banor och utforska olika möjligheter. Vi ser ett skifte på arbetsmarknaden just nu och allt fler arbetsgivare kräver specifika kunskaper när de annonserar en tjänst. Det är kunskaper som man ofta kan skaffa sig genom utbildningar och kurser som varken är långa eller särskilt svåra, säger Johanna. Vill du bli vår nya partner i Helsingborg eller vill du komma i kontakt som potentiell arbetsgivare?
 

Asuria samarbetar gärna med andra verksamheter som delar vår drivkraft i att skapa samhällsnytta. Välkommen att höra av dig! 

Författare

Asuria

Vill du läsa fler nyheter från oss?

Tillbaka till artiklar