<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=120532333010801&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Asuria_Logo
Guida mig till studier
Hitta ett jobb

Var kreativ, öppen och nyfiken i ditt jobbsökande!

Lästid: 5 min

Asuria är en trygg partner till Arbetsförmedlingen och våra jobbcoacher tror på att alla människor har färdigheter som kan leda dem till nya karriärmöjligheter. Vi tror på långsiktiga lösningar för såväl den enskilda individen som för samhället i stort. För jobbcoachen Anna Söderberg, är den största drivkraften att få möta och coacha människor framåt.

 

– Det är när jag ser människor utvecklas som jag verkligen känner att jag lyckats i mitt jobb. När de överraskar sig själva och andra med att åstadkomma något som de först inte trodde var möjligt, säger Anna, jobbcoach på Asuria i Ronneby.  

 

Anna har lång erfarenhet av att jobba med människor. Hon har tidigare arbetat inom kundservice och rekrytering, och senast på Ronneby kommun med flera projekt där hon arbetat med arbetssökande. Vad hon har lärt sig av de många möten hon haft är att inte ha förutfattade meningar. Att istället vara inlyssnande och lyhörd för varje persons behov och förutsättningar. 

 

– Min inställning är att jag inte ska tro att jag vet någon annans bästa, utan att vara nyfiken och ställa frågor. Att ha en jobbcoach innebär att man har någon som ställer rätt frågor, som coachar en till att själv reflektera och inse vad man vill, fortsätter Anna.

 

Våga ifrågasätt det som begränsar

 

För Anna är det viktigt att få ta sig tiden att lära känna sina deltagare och finnas till hands även efter att de har fått arbete eller gått vidare i studier. Hon tycker det är viktigt att tänka kreativt, för att tillsammans med deltagaren hitta nya, och ibland oväntade, vägar framåt. 

 

– Många jag möter begränsar sig till en viss typ av bransch eller yrke och det ligger mycket fokus på vad man inte kan snarare än vad man kan. Jag försöker uppmuntra mina deltagare att ifrågasätta det som begränsar. Att få dem att våga prova något nytt och flytta fokus till deras faktiska potential och kompetens, säger Anna. 

 

Förutom att få coaching i ditt arbetssökande och konkreta tips i hur du ska skriva CV och personliga brev, får du genom Asurias jobbcoachning möjlighet till olika aktiviteter såsom intervjuträning och workshops för nätverkande. Dessutom är Asurias jobbcoacher närvarande även efter att du fått jobb. Ett nytt jobb innebär i många fall osäkerhet i början och då finns jobbcoachen där för rådgivning och stöttning. 

 

Annas bästa råd till jobbsökande är att tänka kreativt, göra efterforskningar och ha ett öppet sinne inför vad man skulle kunna tänka sig att göra. Allt är möjligt, med andra ord.  

 


 

Söker du jobb och vill bli coachad av Anna eller någon annan av våra jobbcoacher? 

 

Då är du varmt välkommen att kontakta oss för att höra mer! Vi erbjuder både jobbcoachning och studie- och yrkesvägledning för att hitta det som passar för dig i längden, och inte bara för stunden. Vi välkomnar alla med beslut om att få ta del av våra tjänster via Arbetsförmedlingen.  

 

Foto: Sanna Dolck Wall

Författare

Asuria

Vill du läsa fler nyheter från oss?

Tillbaka till artiklar