<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=120532333010801&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Asuria_Logo
Guida mig till studier
Hitta ett jobb

Var öppen för nya karriärmöjligheter! Asuria matchar dig med ett långsiktigt jobb

Lästid: 4 min

Kanske har du nyligen blivit arbetslös, varit utan arbete en längre period eller nyss blivit klar med en utbildning. Dina behov och förutsättningar påverkar såklart hur du tar dig an arbetsmarknaden, och vilka jobb du väljer att söka. Asurias erfarna jobbcoacher hjälper dig hitta nya vägar mot ditt nästa jobb.

– Vi finns för att underlätta för arbetsgivare och arbetssökande, säger Serge Zayoud, områdesansvarig och jobbcoach på Asuria i Malmö. Kontakten med människor och känslan av att kunna stödja och vägleda människor rätt är det han brinner för allra mest.

Coachning anpassad till individen

Det finns många olika grupper av arbetssökande på arbetsmarknaden, och varje grupp behöver särskilda stödinsatser för att komma ut i arbetslivet. På Asuria sätter man individens behov i fokus, menar Serge.

– En form av stöd kan vara onödigt för vissa, men jätteviktigt för andra. Därför anpassar vi våra aktiviteter till varje specifik individ så att de arbetssökande vi jobbar med får ut så mycket som möjligt av tjänsten.

För att förstå varje människas behov menar Serge att det är viktigt att vara genuin, lyssna och visa att man bryr sig. På så sätt kan man hjälpa deltagaren att hitta ett jobb som de trivs med på sikt.

– Jag har träffat många människor som lämnat sina jobb då de upplever att de blivit pushade av andra jobbcoacher att ta ett jobb de egentligen inte ville ha. På Asuria är inte bara målet att hjälpa arbetssökande till ett jobb. Vi vill hitta långsiktiga och hållbara lösningar för både arbetsgivare och arbetssökande.

Erfarna jobbcoacher med din kompetens i fokus

Asurias jobbcoacher har lång erfarenhet inom branschen. Serge har själv jobbat med rekrytering, bemanning, placering och arbetsförmedlingstjänster i över tio år, i såväl Sverige som andra länder. Därför har han stor kännedom om marknaden och hur den fungerar.

Serges bästa tips till arbetssökande som letar jobb är att inte begränsa sitt jobbsökande till en viss bransch eller roll. Genom individuella samtal med sina deltagare brukar han ofta hitta kompetenser som kan appliceras på en rad olika yrken. Det kan vara kompetenser som inte står på CV:t eller en kunskap man är duktig på i privatlivet som kan plockas fram på nya sätt.

– Arbetsmarknaden går just nu igenom en förändringsfas, mycket på grund av pandemin. Vissa branscher krymper medan andra blomstrar, och vissa jobb försvinner medan nya tjänster dyker upp. Det har aldrig varit viktigare än nu för arbetssökande och arbetsgivare att vara öppna för och nyfikna på nya lösningar och vägar. På Asuria hjälper vi till med detta, säger Serge.

Asuria är med dig hela vägen

Asuria erbjuder stöttning i hela jobbsökarprocessen. Förutom att lära sig bygga CV och skriva personligt brev får man även möjlighet till olika aktiviteter såsom intervjuträning och workshops för nätverkande. Syftet är att förbereda arbetssökande för arbetslivet och bygga självförtroende.

Men det slutar inte där. Asurias jobbcoacher är närvarande även efter att du fått jobb. En viktig del i processen, menar Serge, eftersom det kan ta flera månader innan man blir bekväm i sin nya roll.

– Vi håller kontakten med deltagare för att se om de behöver stöd eller råd. Kanske är de fortfarande osäkra på vissa delar i arbetet och då hjälper vi dem framåt.

Asuria är en trygg partner till Arbetsförmedlingen och vi tror på att alla människor har färdigheter som kan leda dem till nya karriärmöjligheter. Har du fått beslut om att få ta del av jobbcoachning via Arbetsförmedlingen och är intresserad av att få stöttning via oss? Då är du varmt välkommen att göra en intresseanmälan här, så hör vi av oss. 

Foto: Sanna Dolck Wall

Författare

Asuria

Vill du läsa fler nyheter från oss?

Tillbaka till artiklar