<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=120532333010801&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Asuria_Logo
Guida mig till studier
Hitta ett jobb

Ta vara på din unika kompetens i arbetssökandet – vi hjälper dig framåt!

Lästid: 4 min

Att vara arbetssökande kan tära på självförtroendet. Ofta ser man inte den kompetens man har och hur den kan gynna olika branscher och roller. Att få stöd och vägledning i arbetssökandet är viktigt. Därför finns Asuria. Asuria motiverar deltagare genom att lyfta deras styrkor och hitta nya vägar. 

– Alla vi möter är unika, det finns inte en och samma väg och man får hitta nya vägar hela tiden. Som jobbcoach är det viktigt att vara lyhörd och observant i mötet med deltagare, berättar Emelie Stridh, områdesansvarig och jobbcoach i Karlshamn.

Asuria arbetar i tätt samarbete med arbetsgivare, kommuner och myndigheter för att få människor i arbete. Detta görs genom att omsorgsfullt lära känna varje enskild individ och hitta deras unika potential.

– Ibland är inte bara målet att hjälpa deltagaren få ett jobb, utan också att se deltagaren växa, säger Emelie.

Individanpassad jobbcoachning
Asuria möter alla människor. Man kan precis ha tagit studenten eller varit arbetslös i flera år. Eller så har man blivit arbetslös för första gången efter ett längre arbetsliv. Emelie säger att det därför är viktigt att som jobbcoach anpassa sig efter varje persons förutsättningar.

– Alla möten påverkar mig på olika vis, det gör att jag hela tiden utvecklar mitt arbetssätt. Jag samlar på mig nya sätt att hantera deltagare för att ta dem framåt, fortsätter Emelie. Hon valde att arbeta på Asuria för att hon vill jobba med någonting som gör skillnad.

Asuria bygger självförtroende
På Asuria sätts deltagaren alltid i fokus. Jobbcoacherna visar genuin omtanke för varje individ och har förståelse för att motivationen och självförtroendet ibland kan brista. Här ligger fokus på att få deltagarna att tro på sig själva.

– Det handlar inte bara om att få ett jobb, utan också om att behålla ett jobb. Då behöver man bygga självförtroendet underifrån så att de lyckas. Deltagarna får den svåraste uppgiften, och vi kan bara förbereda, boosta och rusta dem inför den.

Asuria följer också upp sina deltagare även efter att de fått en anställning för att se om de behöver stöd eller hjälp. Det är en chans att få prata om hur arbetet går och hur man trivs.

210324_Asuria_FotoSannaDolckWall_01_2_1

Nya vägar framåt
Emelie möter ofta arbetssökande som söker en speciell arbetsroll eller arbete i en specifik bransch. Här arbetar hon för att deltagarna inte ska känna sig låsta vid ett specifikt område och missa andra möjligheter. Istället ska man utgå ifrån vad man är bra på och vad man trivs att jobba med.

– Är man branschviktad så ska man inte begränsa sig där. Även om man har lång erfarenhet av en viss bransch så kan andra branscher ha nytta av ens kompetens, säger hon.

Emelie går alltid in i sina möten med nyfikenhet och försöker hitta kreativa lösningar på deras situation. Hon läser ofta genom raderna kring det som deltagarna beskriver för att hitta nya vägar som de inte själva kanske tänker på.

Asuria är en hjälpande hand
Asuria är en hjälpande aktör för arbetssökande som har fått beslut om att få hjälp via Arbetsförmedlingen. Våra jobbcoacher tror på att alla människor kan komma in i arbetslivet, och behandlar sina deltagare med empati, värdighet och respekt. Enligt Emelie är det just detta som gör Asurias jobbcoachning lyckad.

Är du arbetssökande och önskar stöttning i nästa steg? Gör en intresseanmälan här så hör vi av oss för att höra mer! Men kom ihåg att det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du har rätt att ta del av tjänsten.

Foto: Sanna Dolck Wall

Författare

Asuria

Vill du läsa fler nyheter från oss?

Tillbaka till artiklar