<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=120532333010801&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Asuria_Logo
Guida mig till studier
Hitta ett jobb

Så fick Asurias coachning Henry att våga byta bana

Lästid: 5 min

Det var i januari i år som Henry Kato kom i kontakt med Asuria via Arbetsförmedlingen. Då hade han varit utan jobb i tolv månader efter att ha jobbat på lager i tjugo år. Fem månader efter valet av Asuria hade Henry ett jobb – i en helt ny bransch! Allt tack vare hans optimism, engagemang och stödet från hans jobbcoach Ropak.  

 När Henry påbörjade sin jobbcoaching hos Asuria innebar det en helt ny erfarenhet för honom. Han hade aldrig tidigare stått utan arbete, och längtan efter att ha en sysselsättning igen var stor. Henry ville ändra på sin situation så snart han kunde, och när valet av leverantör föll på Asuria kändes det helt rätt, menar Henry. 

– Asuria verkade bra, dels för att de finns i närheten av där jag bor. Men jag uppskattade tillgängligheten lika mycket som den relation jag fick med min handledare Ropak, säger Henry. 

Nytt självförtroende genom stöttning 

Att söka nytt arbete kan innebära mycket osäkerhet och bristande självförtroende. Att ha en jobbcoach som är insatt i ens situation kan hjälpa en att hålla motivationen vid liv och vara aktiv i sitt jobbsökande. Henrys process med Asuria har inneburit hjälp med allt från att skriva CV och personliga brev, till att träna inför intervjuer och få kontinuerliga råd när han behövt det. 

– Det är skönt att ha en person vid sin sida som verkligen vill hjälpa, som finns där för en och ligger på och peppar en. Ropak fick mig att vilja kämpa vidare i arbetssökandet, och gav mig nytt självförtroende när jag kände mig låg, berättar Henry. 

Men enligt Asurias jobbcoach Ropak, är det minst lika viktigt att den som söker jobb håller sig positiv och engagerad. I Henrys fall, är det just detta som landat honom ett jobb, menar hon.   

– Henrys sociala förmåga och inte minst hans glädje var hans största tillgångar i sitt jobbsökande, säger Ropak. Har man en positiv inställning i sitt jobbsökande så är det en stor fördel. 

Asuria fick Henry att tänka i helt nya banor 

Med sin långa arbetserfarenhet och ett truckkort i bagaget var Henry inställd på att söka jobb inom samma bransch som han tidigare arbetat i när han blev arbetslös. Men det var först vid kontakten med Ropak som han började tänka i nya banor, och kunde föreställa sig att söka jobb i andra branscher. 

– I början tänkte jag att jag inte kunde få något annat jobb utan erfarenhet. Men sedan började jag utforska andra jobb att söka. Jag tänkte att någon kanske kunde erbjuda mig möjligheten att kompetensutveckla mig, berättar Henry. 

Och det visade sig att Henry hade rätt. I juni började han jobba inom vården och hemtjänsten. Han har genomgått en introduktionsutbildning och har fått medicinsk utbildning. 

– Jag är så glad att jag nu får möjligheten att skaffa nya erfarenheter och kompetensutveckla mig. Asuria har hjälpt mig hit, och nu hänger det på mig! säger Henry med entusiasm. 

Trygghet och personlig kontakt i jobbcoachningen 

Henrys råd till andra arbetssökande är att ge inte upp och hålla modet uppe. Men framför allt att vara öppen för olika möjligheter. Att inte bara sikta på ett typ av jobb, utan att våga söka sig till nya branscher. Genom att ta hjälp av Asuria kan målet vara närmre än du tror.  

– Jag skulle definitivt rekommendera Asuria till andra arbetssökande. Trots att det var min första erfarenhet av jobbcoachning kände jag mig nöjd och ville inte prova någon annan. Jag kände att det fanns någon som verkligen brydde sig, och jag kände mig trygg. Tryggheten och den personliga kontakten är viktig, säger Henry. 


 

Svårt att få jobb? Gör som Henry och få hjälp i jobbsökandet med en jobbcoach! 

Har du nyligen blivit arbetssökande eller har du kanske sökt jobb ett tag och behöver hjälp på vägen? Vi erbjuder både jobbcoachning och studie- och yrkesvägledning, och välkomnar alla med beslut om att få ta del av våra tjänster via Arbetsförmedlingen. Om du är intresserad av att höra mer om hur vi jobbar, är du varmt välkommen att kontakta oss här! 

Författare

Asuria

Vill du läsa fler nyheter från oss?

Tillbaka till artiklar