<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=120532333010801&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Asuria_Logo
Guida mig till studier
Hitta ett jobb

Så blev Mari rustad för studier med Asurias coachning

Lästid: 4 min

Drömmen om en utbildning är stor för många, och även ett stort steg. Med rätt stöd och vägledning kan vägen framåt bli lättare. Läs om hur coachningen hos Asuria rustade Mari för studierna! 

Det var under sommaren 2021 som Mari Nilsson började få coachning av Asuria i Ronneby. Tidigare hade hon arbetat som timvikarie på olika förskolor med en barnskötarutbildning i ryggen. Idag studerar hon till förskolelärare på Linnéuniversitet. En utbildning hon påbörjade efter vägledning hos Asuria. 

Personlig kontakt och stöttning 

Efter att ha sökt till utbildningen som förskolelärare vände sig Mari till Asuria. Där fick hon hjälp med studieplanering såväl som jobbcoachning. När hon kom i kontakt med Anna Söderberg på Asuria blev hon positivt överraskad av bemötandet. 

– Jag förväntade mig att de skulle vara mer kantiga och att de bara skulle säga åt mig vad jag skulle göra. Men Anna var avslappnad och lätt att prata med. Hon var lyhörd inför mina behov och tog reda på hur hon kunde stötta mig på bästa sätt. 

Öppenhet inför olika möjligheter 

Mari fick guidning i vad hon skulle tänka på inför utbildningen såsom studieplanering och övning i studieteknik. Men en stor del av samtalen har också gått ut på att proaktivt planera för olika scenarier. Exempelvis vad hon skulle göra om hon inte kom in på utbildningen. 

Enligt Anna Söderberg vinner man på att vara öppen inför att utforska olika möjligheter och vara beredd på att saker och ting inte alltid går som planerat. Öppenheten är något som också underlättar coachningen, och så var fallet med Mari, menar Anna. 

– Det var väldigt härligt att lära känna Mari. Hon var öppen med vad hon behövde för att komma framåt och mycket bra på att använda olika perspektiv för sina framtidsplaner, berättar Anna. 

Asuria har förberett Mari inför sina studier 

För Mari har coachningen spelat en viktig roll i hennes mål att studera och bli förskolelärare. Genom coachningen har Mari rustats för studierna och fått en inblick i hur det är att studera på högskola. På frågan om hon skulle kunna vända sig till Asuria i framtiden är svaret: 

– Absolut, helt klart! Jag blev positivt överraskad av den personliga kontakten och att jag kunde sitta ned och prata med någon som verkligen lyssnade på vad jag ville och behövde, säger Mari. 


 

Vill du få en egen coach hos Asuria?    

Vi brinner för att coacha dig mot jobb eller studier! På Asuria välkomnar vi alla med beslut om att få ta del av tjänsten via Arbetsförmedlingen. Skicka in en intresseanmälan här eller kom förbi något av våra kontor så pratar vi mer!  

Författare

Asuria

Vill du läsa fler nyheter från oss?

Tillbaka till artiklar