<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=120532333010801&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Asuria_Logo
Guida mig till studier
Hitta ett jobb

Magnus jobbar för att hitta hållbara matchningar

Lästid: 4 min

Enkelt, kostnadsfritt, hållbart och långsiktigt - i över 20 år har Asuria hjälpt arbetsgivare att hitta rätt medarbetare, genom ett framgångsrikt koncept. På kontoret i Eskilstuna sitter jobbcoachen Magnus Keineby och förklarar: 

Område: Arbetsgivare

På Asuria försöker vi förstå ditt företag och din bransch för att kunna matcha dig som arbetsgivare med de bästa kandidaterna. Vi lyssnar noga både på arbetsgivaren och arbetssökande för att kunna göra riktigt bra och hållbara matchningar.

Som handledare på Asuria är det Magnus Keinebys jobb att erbjuda arbetsgivare en personlig kontakt under hela rekryteringsprocessen. Han jobbar för att det ska vara så enkelt som möjligt för olika branscher att få kontakt med lämpliga arbetssökande.

Vi tar oss tid att träffa dig som arbetsgivare för att förstå dina personalbehov. Vi skapar en profil som matchar ditt specifika företag. Jag hjälper också till med att vägleda dig i hur du som arbetsgivare kan få ekonomiskt stöd för vissa anställningar. Allt är kostnadsfritt och vi tillhandahåller också information och hjälp i de fall kandidaten behöver rustas med en utbildning eller certifiering innan anställning kan påbörjas, berättar Magnus Keineby.

När arbetsgivarens behov, önskemål och företagskultur matchas mot den jobbsökandes kunskap, kompetens och personlighet, skapas goda förutsättningar för det lyckade och långsiktiga samarbetet, förklarar Magnus Keineby vidare och fortsätter:

Vi jobbar för att våra matchningar ska fungera på lång sikt för både arbetsgivare, arbetssökande och för samhället i stort. På så sätt skapar vi hållbara matchningar.

Efter en matchning mellan arbetssökande och arbetsgivare är gjord stannar Magnus Keineby kvar som mentor och stöd i ett halvår.

Vi vill säkerställa att introduktionsperioden går så bra som möjligt och att det blir en bra on-boarding process, förklarar han.

Asuria har sina rötter i Australien, där moderbolaget har arbetat med hållbara jobbmatchningar över lång tid. I Sverige etableras nya kontor i allt fler städer, bland de senaste finns Arlöv, Halmstad och Eskilstuna där Magnus Keineby har sin bas. Han berättar att han genom sin lokala kompetens och stora nätverk inom många olika branscher verkligen känner hur han kan bidra till att skapa givande möten mellan arbetsgivare och arbetssökande.

Det handlar om att jobba proaktivt och tänka till så att man verkligen hittar en bra matchning mellan deltagare och arbetsgivare givet de deltagare som finns hos oss och de branscher där det finns lediga jobb. Eftersom jag har ett stort nätverk bland företagare så underlättar det. Ibland handlar det också om tajming, häromdagen ringde jag upp en arbetsgivare med en deltagare hos mig på kontoret och lyckades matcha dem mot varandra direkt, berättar Magnus Keineby.

Bland de branscher där han lyckats förmedla hållbara matchningar finns hittills såväl åkerier, kommunikation och verkstäder.

Möjligheterna är stora, konstaterar Magnus Keineby och tillägger:

Mitt arbete handlar i grund och botten om att bygga relationer mellan våra deltagare och arbetsgivare samtidigt som vi skapar en rekryteringsprocess som skapar både tid och pengar. Det är resultatinriktat och effektivt men det viktigaste av allt hos oss är att vi drivs av en positiv människosyn, det är människorna vi jobbar för som är viktigast för oss.

Letar du efter din nästa medarbetare? Kontakta oss här så matchar vi dig mot de bästa kandidaterna.
 


Om Asuria

I samarbete med arbetsgivare, myndigheter och kommuner stöttar Asuria jobbsökande till en långsiktig anställning. Vi är ett internationellt företag med mer än 30 års erfarenhet av att hjälpa människor att hitta rätt i arbetslivet. Det som gör oss på Asuria lite annorlunda är att vi är entreprenörer. Med kreativitet,  gott humör och en genuin tro på framgång löser vi komplexa utmaningar i ständigt nya situationer. Tillsammans når vi långt!

Författare

Asuria

Vill du läsa fler nyheter från oss?

Tillbaka till artiklar