<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=120532333010801&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Asuria_Logo
Guida mig till studier
Hitta ett jobb

Möt Anette Åström - med allas bästa för ögonen

Lästid: 5 min

Anette Åström har med sina 2,5 år inom Asuria People Services (Sweden) AB  en bred och välgrundad erfarenhet inom företaget. Hon handplockades av Australien och blev VD. Idag leder Anette Åström företaget med siktet inställt på såväl sina anställdas som sina deltagares bästa:

Område: presentation

På Asuria är vi ett team med olika nationaliteter, åldrar, kunskaper och erfarenheter. Många har själva varit arbetssökande och vet hur snabbt hoppet om en bättre morgondag kan försvinna när nej tack blir vardag. Vi vet hur det känns men vi vet också att det går att förändra. Vi tror på dig och dina möjligheter och det kommer du också att göra.

Asuria har en lång internationell historia. I över 20 år har moderföretaget i Australien arbetat med hållbara matchningar enligt ett vinnande koncept. Anette Åström sammanfattar företagets kärna.

Våra jobbcoacher är experter på den lokala arbetsmarknaden. Våra arbetsgivarnätverk är stora och täcker de flesta branscher. Vi arbetar aktivt med att förvalta det fina förtroende vi har byggt upp under många år samtidigt som vi arbetar uppsökande för att hitta dolda vakanser som matchar våra deltagares kompetens och personliga mål. Nyckeln till vår framgång är matchning, rätt person på rätt plats. Det ska vara rätt både för vår deltagare och för arbetsgivaren. Vi arbetar med hållbara arbeten och då går det inte att slarva med den viktiga matchningen.

Under en rekryteringsprocess med ett konkurrerande företag, blev Anette Åström handplockad av Australien. Det lustiga i sammanhanget var att hon några år tidigare befunnit sig på en studieresa i Australien där hon träffade Asuria och blev imponerad av deras verksamhet.

Vi delar verkligen intresset kring vad som händer på arbetsmarknadsområdet, hur fler kan bidra, hur vi jobbar med våra målgrupper och hur man organiserar sin arbetsmarknadspolitik.

Svaret på frågan om vad som får henne att trivas i företaget är enkelt: det är utvecklande, förklarar Anette.

Möjligheterna att testa nya lösningar och koncept. Det finns en utvecklingslust och ett mod att testa nytt, som skiljer sig från många andra företag. Om resultatet inte blir som förväntat betraktas det inte som ett misslyckande utan istället som en värdefull kunskap.  Omvärldsbevakningen är viktig för oss på Asuria och vi följer med spänning vad som händer inom forskningen på arbetsmarknadsområdet. Vårt arbete bedrivs utifrån evidensbaserade metoder och beprövad erfarenhet.

Mycket har hunnit hända inom företaget sedan Anette började för 2,5 år sedan. Framför allt vill hon lyfta företagets organisation och resultat som speciellt.

Vi har en plattare organisation nu än tidigare med större autonomi, större självstyrande enheter. Vi väljer att satsa på orter där vi har stora arbetsgivarnätverk och bra lokalkännedom och medarbetare som brinner för sitt arbete och sina deltagare. Vi har dessutom ökat antalet deltagare. När jag tillträdde hade vi 97 deltagare och nu är vi uppe  i +600. Tillsammans får vi ut fler människor i hållbara jobb.

Deltagarna för Asuria är många och olika men ändamålet är att göra skillnad och vara med och bidra till att fler människor får arbete eller går vidare till studier. Fokus ligger på att försöka se varje individ, vara närvarande och nyfiken. En vanlig dag på kontoret är därmed egentligen svår att beskriva, berättar Anette Åström.

Den är intensiv, haha, mycket skratt!! Man blir glad när man kommer till jobbet. Det finns människor där som trivs, som delar med sig, som jobbar prestigelöst och hjälper varandra, myser Anette och tillägger:

Tillsammans ser vi möjligheter istället för problem, och det är en god känsla att ha.

Tre snabba med Anette Åström:

Vad äter du helst?
Jag är löjligt förtjust i Caesarsallad!

Vad gör du på semestern?
Då tar jag bilen och drar iväg med man och ungar till Italien. Vi gör resan till ett äventyr!

Din bästa egenskap?
Envisheten, jag ger inte upp. Jag är faktiskt extremt envis för att nå de mål jag sätter upp. Det finns alltid en lösning, det gäller bara att hitta den...

Är du arbetslös och behöver ett individanpassat stöd för att komma ut på arbetsmarknaden? Kontakta oss här så berättar vi mer om vår Rusta och matcha verksamhet.
 


Om Asuria

I samarbete med arbetsgivare, myndigheter och kommuner stöttar Asuria jobbsökande till en långsiktig anställning. Vi är ett internationellt företag med mer än 30 års erfarenhet av att hjälpa människor att hitta rätt i arbetslivet. Det som gör oss på Asuria lite annorlunda är att vi är entreprenörer. Med kreativitet,  gott humör och en genuin tro på framgång löser vi komplexa utmaningar i ständigt nya situationer. Tillsammans når vi långt!

Författare

Asuria

Vill du läsa fler nyheter från oss?

Tillbaka till artiklar