<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=120532333010801&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Asuria_Logo
Guida mig till studier
Hitta ett jobb

Asuria och En Frisk Generation drar igång hälsoprojekt i Ronneby

Lästid: 2 min

– Fokus ligger på rörelseglädje och att vuxna och barn gör saker tillsammans. Att röra på sig har så många bra effekter.  

 Det säger Janna Hellerup Ulvselius, generalsekreterare på insamlingsstiftelsen En Frisk Generation till Sydöstran i en artikel om det nya aktivitetsprogram som upprättats tillsammans med Asuria. 

Asuria är stolta över initiativet 

Från och med september 2021 erbjuds kostnadsfria aktiviteter för både vuxna och barn. Aktiviteterna äger rum i Brunnsparken i Ronneby två gånger i veckan, och innefattar allt från dans och lekar till olika sorters idrottsgrenar. Initiativet kommer som ett svar på coronapandemin, där stillasittandet bland såväl vuxna som barn ökat markant. 

– Det här är ett helt kravlöst sätt att träffas på. För många med utländsk bakgrund kan det här även vara ett sätt att bryta isolering och bli del av ett annat sammanhang, säger Erik Holmquist, vd på Asuria till Sydöstran.

Fler volontärer eftersökes

Även i Blekinge Länstidning uppmärksammas initiativet. Anna Söderberg, områdesansvarig för Asuria i Ronneby, berättar att de just nu är på jakt efter fler volontärer som vill vara gruppledare för vissa aktiviteter. Under hösten kommer Anna själv finnas på plats som volontär. 

– Det ska bara bli jättekul! Nu kör vi, säger hon till Blekinge Länstidning.

Om du vill veta mer om hälsoprojektet i Ronneby, kan du läsa artikeln i Sydöstran  och artikeln i Blekinge Länstidning med Janna Hellerup Ulvselius, Erik Holmquist och Anna Söderberg. Observera att du behöver vara prenumerant för att komma åt artiklarna i sin helhet. 

Foto från Sydöstran: Mattias Mattisson

Författare

Asuria

Vill du läsa fler nyheter från oss?

Tillbaka till artiklar