<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=120532333010801&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Asuria_Logo
Guida mig till studier
Hitta ett jobb

Söker du nästa steg i karriären? Våga byta bana!

Lästid: 5 min

Förutom att hjälpa människor till arbete matchar Asuria även deltagare med rätt studier. Genom att identifiera människors styrkor och bredda deltagarens perspektiv av vad som är möjligt, kan Asuria hjälpa människor att hitta rätt, menar Emily Sund-Ellmarker, studie- och yrkesvägledare på Asuria.  

– Vår funktion i mötet med våra deltagare är att visa på möjligheterna som finns. Jag vill att den jag möter ska känna att det finns fler potentiella vägar än vad de gjorde tidigare, säger Emily. 

Anpassad studie- och yrkesvägledning 

Som studie- och yrkesvägledare stöttar Emily människor som vill börja studera eller arbeta och önskar hjälp med vägen framåt. Ofta handlar det om individer som har svårt att identifiera vilken typ av arbete eller bransch de är mest lämpade för. Här fungerar Asuria som en guidande hand. Genom djupgående samtal kan deltagaren få bättre insikt i vilket karriärval som passar deras livssituation och intressen bäst.  

 – Jag är specialiserad på just studier och på att vägleda människor rätt. Med flera års erfarenhet av studie- och yrkesvägledning för både privat och kommunal sektor kan jag se många olika perspektiv och synvinklar. Det gör mig trygg i min roll, berättar Emily.  

 Det är med en positiv energi och äkta glädje som Emily vägleder sina deltagare framåt. Alltid med total närvaro och fokus på deltagarens resa. Emily menar att alla människor kan åstadkomma vad som helst, så länge man tror på sig själv. 

Asuria visar på möjligheterna 

Att välja utbildning eller en ny karriärbana är en djungel. De deltagare som Emily möter i arbetet har ofta förutfattade meningar om olika branscher och utbildningar. Många människor väljer att utgå ifrån vad man hört om olika branscher när man ska göra sitt val. 

Dessutom finns det också många underliggande rädslor kring vad som passar en och inte. Här måste man istället öppna upp för nya tankesätt, menar Emily.  

–  Jag har hört många av mina deltagare säga saker som ”Jag vill absolut inte jobba inom vården för min mammas kompis säger att det inte är bra”. Eller så väljer man bort branscher för att de är mans- eller kvinnodominerade. Mitt ansvar i vägledningen är att vidga vyerna och visa på möjligheter som rimmar med personens livssituation. 

Oavsett om du har arbetat i 30 år och söker en ny väg i livet eller precis har börjat fundera på att studera, menar Emily att det aldrig är för sent att byta bana. Genom att fundera över frågor som: ”Vad tycker jag är viktigt?” och ”Vad vill jag göra?” kan du komma ett bra steg framåt på vägen. Här hjälper Asuria till att ställa rätt frågor. 

Moderbolag i Australien visar vägen 

Asuria är ett jobbcoachningsföretag med ett väletablerat moderbolag i Australien. Som en trygg partner till Arbetsförmedlingen hjälper Asuria människor till studier eller arbete i samarbete med kommuner, arbetsgivare och myndigheter, och det internationella tankesättet genomsyrar hela verksamheten. De australiska rötterna är en riktig fördel för såväl deltagare av Asurias tjänster som verksamheten i stort, menar Emily.  

– Kommunala verksamheter har successivt börja vända sig utomlands för att inspireras av andra. På Asuria har vi ett internationellt tankesätt sedan start, och vi kan lära oss direkt av våra kollegor i utlandet. Dessutom har alla vi på Asuria olika kunskap och erfarenheter i ryggsäcken som vi kan dra nytta av när vi coachar våra deltagare. 

På en föränderlig jobbmarknad där såväl företagsstrukturer som roller förändras ständigt, kan Emily och Asurias andra coacher erbjuda guidning inför stora val. Här är Emilys bästa råd till människor som letar nästa steg glasklart: 

– Våga! Våga ta steget, våga investera i dig själv och våga be om hjälp. Allt kommer att ordna sig – och skulle det vara något finns Asuria med längs vägen och stöttar.  


 

Behöver du studie- eller yrkesvägledning och vill komma i kontakt med Emily?  

Vad spännande! Asuria välkomnar alla med beslut om att få ta del av våra tjänster från Arbetsförmedlingen. Vi erbjuder jobbcoachning och studie- och yrkesvägledning i flera delar av Sverige. Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig inom två arbetsdagar för att höra mer.

Foto: Sanna Dolck Wall  

Författare

Asuria

Vill du läsa fler nyheter från oss?

Tillbaka till artiklar